Garnalen koken – gekookt is het beste!

Bubbelgarnaal moet mijn # 1 soort vis en kooktechniek zijn. Sinds ik een jong kind was, ging ik naar Mobile, Alabama om mijn grootmoeder te bezoeken en de eerste avond van ons bezoek zou ze consequent een paar kilo nieuwe garnalen uit de Golf van Mexico verzinnen. Ze zou het consequent rechtstreeks van de garnalenboot halen.

Het koken van bubbelgarnalen is heel eenvoudig. Je gebruikt ofwel Rex of Zatarains krabbel. Ik krijg meestal het soort dat in de roosterzak komt. Het zal maar liefst 3 pond bereiden.

Om garnalen te bubbelen heb je een grote pan nodig en deze met water te vullen, zorg ervoor dat je genoeg hebt om de garnalen te bedekken als ze borrelen en dat je geen overtollig water in de pot doet, aangezien je geen bubbelend water nodig hebt om te overstromen terwijl je de garnalen toevoegt.

Als je water borrelt, voeg je de krabbel toe en laat je die een paar minuten borrelen, voeg dan de garnalen toe. Laat het water 3 minuten terugkomen tot een bubbel en bubbel, zet op dat moment de warmte uit en laat de garnalen het water 10 minuten opnemen. Dit helpt bij het doordrenken met het verhogen van de smaken van de krabbel.

Kanaal op dat moment de gekookte garnalen en doe het in een kom en doe het in de koeler, of in het geval dat je op ons lijkt, in de koeler. Als die garnaal gaar is, kunnen we haast niet wachten om hem op te eten. Het is ideaal als het koel is.

De volgende fase moet worden gedaan terwijl u erop vertrouwt dat het water zal borrelen. Je moet wat mixdranksaus maken om je garnalen in onder te dompelen. Gebruik een half kopje Heinz Cocktail-saus (het is dichtbij de ketchup in de supermarkt) en ongeveer een eetlepel mierikswortel. Mogelijk moet u onderzoeken, afhankelijk van hoe warm u het nodig heeft. Je kunt mixdranksaus maken met ketchup of bonensaus, maar ik vind dit mooie simpele en het smaakt heerlijk. Je kunt ook wat citroen aan de saus toevoegen.

Nu moet je gewoon de garnalen strippen en erin graven. Meestal strippen we ze elk om de beurt en strippen en eten. In het geval dat je geen flauw idee hebt hoe je een garnaal moet strippen, is het over het algemeen het minst veeleisend om te leren door te kijken. Wat ik echter doe, is de staart doorsnijden en de poten wegtrekken, waardoor een deel van de schaal wordt verwijderd en de overgebleven schaal eenvoudig wordt verwijderd. Bij het eten van borrelgarnalen, ontvenen we ze nooit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *