Kitlaag van een kleurtje voorzien? Dit zijn uw opties

Wilt u uw kitlaag van een kleurtje voorzien? Dan heeft u de keuze uit twee opties. Zo kunt u ervoor kiezen om de kit na het aanbrengen te overschilderen in de gewenste kleur. Hiervoor heeft u wel speciale overschilderbare kit nodig. Een andere mogelijkheid is om kit op kleur te gebruiken. Deze kit is vooraf al op de gewenste kleur gebracht en hoeft u dus niet meer over te schilderen. In deze blog willen we graag wat dieper ingaan op beide opties. Want wat is nu eigenlijk het beste?

Optie 1: overschilderbare kit

Kit komt in verschillende soorten. De belangrijkste soorten kit zijn siliconen, acrylaat en polymeer. Daar waar acrylaatkit en polymeerkit zich wél laten overschilderen, vormt dit bij de meeste soorten siliconenkit toch een probleem. De siliconen in de kit zorgen ervoor dat de verf niet hecht. Verft u standaard siliconenkit toch over? Dan zult u merken dat de verflaag gewoon afbrokkelt. Heeft u toch echt siliconenkit nodig omdat acrylaatkit of polymeerkit niet geschikt zijn voor uw toepassing? En wilt u de kit kunnen overschilderen? Kies dan altijd voor een overschilderbare siliconenkit. Deze siliconenkitten zijn zo bewerkt dat u er toch met verf overheen kunt zonder dat het afbladdert.

Optie 2: kit op kleur

Een andere hele goede optie is kit op kleur. Kit op kleur is eveneens in verschillende soorten te verkrijgen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een professionele sanitairkit, een hybride polymeerkit of een speciale bouwsiliconenkit op kleur. Al deze kitten zijn in meerdere kleuren leverbaar op OttoSealPro.be. Neem bijvoorbeeld de eersteklas sanitairsilicone S100. Deze sanitairkit op acetaatbasis is te verkrijgen in maar liefst 85(!) verschillende kleuren. Van sneeuwwit tot zilvergrijs en van mosgroen tot vuurrood. Sommige kitten zijn zelfs te verkrijgen in iedere gewenste RAL of NCS kleur. Deze kitten worden speciaal voor u op kleur gemaakt aan de hand van de gekozen kleurcode.

Wat is het beste? 

Het één is niet per definitie beter dan het ander. Het grootste voordeel van kit op kleur is dat het u uiteindelijk minder werk kost. Omdat de kit al in de gewenste kleur is, hoeft u het niet meer te overschilderen. Nadeel is wel dat de kleur anders kan uitpakken dan u in gedachten had. Dat is dan weer het voordeel van overschilderbare kit: zint de kleur u niet? Dan schildert u er heel eenvoudig opnieuw in een andere kleur overheen.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Degastenvanveerle.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart